Tápiókapuding

Eddig azt hittem tudok pudingot készíteni tápiókából. Tévedtem. Ma találtam meg a tökéletes módszert és arányokat.

20 perccel lassabb így elkészíteni, de most már látom megéri, sokkal jobb állagot kapunk, mintha egyszerűen felfőzzük a választott folyadékkal. Ízesítésre én most egy alaprecepttel készültem, amit aztán mindenki kedvére és szezonnak megfelelően variálhat.

  • 70 g tápiókagyöngy
  • 6 dl növényi tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 nagy csipet fahéj
  • 1 csipet só

A tápiókát mielőtt megfőznénk először áztassuk be egyszerűen vízbe 20 percre. Ez a nagy titok, amit eddig én nem alkalmaztam. Ettől minden szem tökéletesen felpuhul, és tökéletesen kanalazható lesz másnap is a pudingunk, nem áll meg benne a kanál..

Szóval az áztatás után szűrjük le és az összes hozzávalóval főzzük készre folyamatos kevergetés mellett 10 perc alatt. Adagoljuk ki poharakba és hagyjuk jól kihűlni. Mire teljesen lehűl tökéletesen be fog sűrűsödni.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s