Bár kényelmesebb megbontani egy zacskó bolti tésztát, mégis igyekszem a házi készítést előnyben részesíteni. A levestésztáknál viszont nincs választási lehetőség. Mivel a családunk épp kukoricamentes diétát tart, így még korlátozottabbak a lehetőségeink.
Viszont gyakran jól esik egy jó zöldségleveshez is a levesbetét, így hát kikísérleteztem magamnak egy gyors reszelt tészta receptet, amit bátran ajánlok kipróbálásra:
Reszelt tészta:
- 100 g rétesliszt
- 10 g burgonyakeményítő
- 1 teáskanál olaj
- csipet só
- 50 g hideg víz
A hozzávalókat egyszerűen gyúrjuk össze, amire figyeljünk az a víz mennyisége. Mérleggel mérjük le és inkább apránként adjuk hozzá, mert ezen áll vagy bukik a tészta. Ha túl keveset adunk hozzá nem áll össze, ha túl sokat, akkor pedig nem lehet jól reszelni, esetleg összeragad..
Miután begyúrtuk pihentessük kicsit a tésztát( elég lesz míg felforr a víz), majd almareszelőn egyszerűen reszeljük le. Kicsit gumisabb állagot kell kapnunk, amiről reszelés közben önkéntelenül potyoghatnak akár le tésztadarabok. Tegyünk olajat, sót a főzővízbe majd forrás után addig főzzük csak, míg a tészta feljön a víz tetejére. Szűrjük is le, és hideg vízzel jól öblítsük át. Ha így járunk el, a tésztadarabok nem fognak egymáshoz ragadni.
