Rebarbara befőtt télire

Hogy ne csak tavasszal élvezhessük a családdal a rebarbarás recepteket, ezért már jó ideje gondolkodtam rajta, hogyan is tartósíthatnám ezt a gyümölcsöt.

Elsőként a lekvárral próbálkoztam, de Mautner Zsófi rebarbarás receptjét nem sikerült teljesen tökéletesen megvalósítanom. Szomorú viszont cseppet sem voltam, mert így véletlenül rátaláltam egy szuper befőtt receptre. Fogadjátok sok szeretettel:

1 kg rebarbara

15 dkg cukor

1 zacskó lekvárbefőző

egy kisebb darab gyömbér reszelve

1 citrom leve

A rebarbarát ne hámozzuk meg, csak alapos mosás után daraboljuk fel 2 centis darabokra. Szórjuk le egy kevés cukorral majd hagyjuk állni néhány órát a pulton. Mikor kieresztette a levét öntsük át a lekvárfőzős edényünkbe és adjuk hozzá az összes hozzávalót. Forrástól számítva csak 10 percig forraljuk, így még megtartjuk az állagát. Töltsük a főtt rebarbarát a cukorsziruppal együtt az előre csírátlanított üvegekbe, zárjuk le, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Mivel a darabok egyben maradtak, tökéletesen felhasználhatjuk később akár az epres-rebarbarás piténkhez.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s