Nemrég készítettem egy próbaadagot a neten található bodzavirág lekvár receptekből és meg kell mondjam lenyűgözött az íze. Egy friss kalácsra rákenve csodálatos uzsonnát varázsolt a tányéromra. Az egyetlen amivel nem voltam kibékülve az az állag, a megadott arányokkal nekem túlságosan sűrű lett a lekvár (igaz lehet buktába még jól jön majd). Így változtattam kicsit az arányokon, fogadjátok szeretettel az átalakított receptet:
Bodzavirág lekvár
20-25 bodzavirág fej
2 citrom
2 alma(70 dkg)
30 dkg cukor
0,8 dl víz
1 csomag lekvárbefőző 3:1 arányú
A virágokat virágos fejjel lefele a meghámozott majd felkarikázott citromokkal együtt bő egy napra beáztattam. Mikor letelt az idő kinyomkodtam a virágokat és félretettem( azért néhány darab virágszirmot belecsempésztem a lekvárba is) majd ehhez hozzákevertem a többi hozzávalót: a citromot, a megpucolt és lereszelt az almákat majd a cukrot, befőzőt és az egészet összekevertem és felforraltam. 3-5 forralás után lezártam majd összeturmixoltam. Közben tisztára mostam az üvegeket és megtöltöttem a lekvárral. Nekem ebből összesen 3 db 370 ml-es üveg telt meg. 5 percre fejre állítottam, majd reggelig kicsit bebugyoláltam, hogy minél lassabban hűljön ki.
