Az én történetem

Hogy ki vagyok én?

Egy kétgyerekes anya egy mindenevő családban, aki hajszál híján vegán.

De csak hajszál híján, mert még ott van az az 1% az életemben, amikor kompromisszumokat hozok. Ha étterembe megyek és úgy alakul, akkor bizony rántott gombát rendelek. Ha vendégségbe megyek és a sütemény tartalmaz tojást, egy szelet alkalmanként részemről beleférhet.

Mindezek ellenére boldoggá tesz, hogy a hétköznapokon sikerül pusztán növényi alapanyagokat fogyasztanom, hogy egyre változatosabban étkezem és hogy tényleg nagyon finomakat főzök magamnak. Jelenleg nem célom a tiszta táplálkozás, először csak szeretnék apró lépésenként haladni, jókat főzni és enni, méghozzá növényi alapokon. Nem használok túlárazott alapanyagokat és bonyolult recepteket, de tény, hogy néhány különlegesebb hozzávaló jól jön. Ezek segítségével olyan csodák történhetnek a konyhában, mint a tojásmentes mégis tojás ízű rántotta vagy az isteni joghurt, ami sosem látott tehéntejet.

Ahogy már említettem egy mindenevő családban élek, ahol jelenleg csak én táplálkozom növényi alapokon. Henteshez járok, hurkát és sült csirkét készítek a családnak. Így a csábítás mindennapos része az életemnek. Ezek mellett a feltételek mellett igyekszem összeállítani a napi menünket, amit mindannyian szívesen fogyasztunk. Nem célom a családom meggyőzése a növényi alapú táplálkozás előnyeiről, de örülök, ha a gyerekek megeszik előlem a tojásmentes bundás kenyeremet vagy ha az én franciasalátámat ugyanolyan jóízűen falatozzák, mint az eredeti változatot. Fontos szempont a receptjeimnél, hogy kis adagban is elkészíthetőek legyenek, mert ezek ellenére az ételeim gyakran csak magamnak készülnek, a család hús vagy tojás tartalmú ételt fogyaszt.

Írásaimmal, receptjeimmel szeretnék segíteni azoknak akik akár csak én, még csak ismerkednek a növényi alapú konyha rejtelmeivel és azoknak is akik már vegánok, de szívesen kipróbálnának valami újat. Ízvilágban jelenleg a magyar konyha alapjaira támaszkodom, de igyekszem nem elzárkózni az új ízektől sem.

Induljon hát a kaland.