Normál esetben nálam a hétfő lenne a lazítás napja a konyhában. Ilyenkor a hétvégéről bőven marad annyi maradék, hogy mindegyikünknek jut belőle ebédre, de akár vacsorára is. A tegnapi vendégség miatt viszont ma üres volt a hűtő, így frissen készült az ebéd.
Ha pedig már nekiálltam főzni jöhetett a maradékok felhasználása: a maradék főtt rizs és főtt zöldség tökéletes alapja volt rizsgombócomnak. Ha pedig már bekapcsoltam a sütőt az ebéd miatt, rögtön került bele egy apró vekni kenyér is a vacsorához. Az én zöldségeim mellett pedig békében megsült a családnak a csirke is.
Ezek alapján pedig a következő menü született mára:
Reggeli |
kivis zabkása |
Ebéd |
rántott hagymakarika Koch vegán majonézzel, köretként vegán mozarellával töltött rizsgombóc, morzsolt kukorica |
Uzsonna |
snickers ízesítésű csokis chia puding |
Vacsora |
friss házi kenyér, házi vegán vajjal, savanyú uborkával |

